شهرمن- فرسودگی شغلی یک بیماری شغلی است که در صورت ابتلا می تواند بر سلامت جسمی – روحی و اجتماعی فرد اثر گذار باشد.

دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص پیشگیری وکنترل فرسودگی شغلی با بیان اینکه فرسودگی شغلی یکی از مشکلات پیچیده و پنهان است گفت: فرسودگی شغلی به خصوص بعد از دوران کرونا بر سلامت خیلی از شاغلان تاثیرگذارتر بوده است.

بیگلری افزود: شیفت‌های متعدد کاری، استرس‌ و غیره می تواند بر سلامتی اجتماعی افراد شاغل تاثیر عمیقی بگذارد.

بیگلری با اشاره به اینکه فرسودگی شغلی ریتم زندگی فردی و اجتماعی فرد را بهم می‌زند و ریسک بروز انواع مشکلات جسمی، بی‌خوابی، تنش و عدم تمرکز فرد و ریسک بروز بیماری های قلبی - عروقی و بیماریهای‌ خود ایمنی در فرد را بالا می‌برد، اظهار کرد: از طرف دیگر در محیط کار نیز خطر بروز اشتباهات، سوانح و حوادث و بسیار بالا می‌رود به همین دلیل یکی از موضوعاتی بسیار مهمی است که سازمان بهداشت جهانی روی آن تاکید زیادی می‌کند .

وی تاکید کرد: یکی از مصادیق فرسودگی شغلی میزان توجه مدیر، سرپرست مجموعه یا کارفرماست که اگر به فرد نگاه تشویق و ترغیب داشته باشد بسیار تاثیرگذار است و انتظار می رود رئیس مجموعه محیط مناسبی را برای کار فرد فراهم کند.

بیگلری افزود: میزان تناسب علایق و توانایی کاری فرد، برنامه‌هایی مثل فعالیت‌های ورزشی، کتابخوانی، پیاده‌روی، نقاشی و تغذیه سالم همچنین معاشرت با دوستان خوب و افراد مثبت حائز اهمیت است و احتمال بروز فرسودگی شغلی را کاهش می‌دهد.

وی عنوان کرد: کسب مهارت‌هایی مثل گفتگو و مشاوره به کاهش استرس فرد کمک می‌کند و باعث می شود کمتر دچار فرسودگی شغلی شود.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که کمالگرا هستند بیشتر در معرض خطر فرسودگی شغلی قرار می‌گیرند.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مشاغل سخت و زیان آور ترجیحاً نباید به بانوان و افراد زیر ۱۸ سال سپرده شود.

حسین بیگلری با تأکید بر اینکه طبق قانون کارفرمایان باید معاینات دوره‌ای سالیانه تحت عنوان معاینات شغلی را برای پرسنل خود انجام دهند چرا که سلامت شغلی کارمندان و کارگران بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: معمولاً وظیفه مدیران و کارفرمایان این است که شایستگی کاری فرد را ببینند و زمینه ارتقای شرایط شغلی فرد را فراهم نمایند تا باعث افزایش راندمان کاری شود.

وی یاد آور شد: بهتر است از ابتدا انتخاب شغل بر اساس توانایی و علایق باشد، بین زمان کار و زندگی شخصی مرز بندی قایل  شد و امکانات رفاهی، ورزشی و تسهیلی برای کارکنان فراهم شود .

بیگلری افزود: فرسودگی شغلی یک بیماری شغلی است که در صورت ابتلا می تواند بر سلامت جسمی – روحی و اجتماعی فرد اثر گذار باشد.