شهرمن آنلاین- مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه گفت: در اقدامی ویژه از سوی شورای ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور ۳۷ خوراک کرمانشاه در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.
بهگزارش شهرمن آنلاین بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، روز یکشنبه ۱۵ بهمنماه نشست شورای ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور به میزبانی کرمانشاه در محل هتل کاروانسرای جهانی بیستون برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه در این خصوص اظهار کرد: با حضور شورای ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور در کرمانشاه با ثبت ملی ۳۷ خوراک استان یک اتفاق بزرگ و بینظیر رقم خورد.
داریوش فرمانی افزود: در این نشست، پرونده ۴۰ خوراک از دو استان کرمانشاه و کردستان مورد داوری قرار گرفت که مورد پذیرش اعضای شورای ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور برای ثبت ملی قرار گرفت.
او با بیان اینکه از این تعداد ۳۷ مورد خوراک متعلق به استان کرمانشاه بود، تصریح کرد: باتوجه به اینکه هر استان سالانه سهمیه ثبت ملی ۲ یا ۳ غذا را دارد، این برای اولین بار است که این تعداد غذا از یک استان در شورای ثبت ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت ملی میرسد.
فرمانی گفت: کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک ایران در یونسکو از نظر تنوع غذایی ظرفیتهای بسیار بالایی دارد، که با نظر مساعد شورای ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور الان رکورد دار خوراک ثبت ملی شده کشور است.
او ضمن تقدیر از تلاشهای زیاد همکاران معاونت میراثفرهنگی و ثبت آثار ناملموس استان، گفت: پیش از این ۲۲ خوراک استان در فهرست میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، در خاتمه با اعلام اینکه پیش از این ۱۲۵ میراث ناملموس استان ثبت شده است، تصریح کرد: با این اتفاق ویژه تعداد مواریث ناملموس استان کرمانشاه به ۱۶۲ مورد افزایش یافت.
در این نشست، مهارت تهیه کلانه پیچک، مهارت تهیه و پخت ماش آو، مهارت تهیه و پخت قاورمه در خیک، مهارت تهیه و پخت چله وانه، مهارت تهیه و پخت آش هاز، مهارت تهیه و پخت گرد یا کلیر، مهارت تهیه و پخت سیب پلو، مهارت تهیه و پخت گُنیَنَه، مهارت تهیه و پخت کشک و خرما، مهارت تهیه و پخت دوخوا، مهارت تهیه و پخت نژی آو، مهارت تهیه و پخت پپکه آسیاوی، مهارت تهیه و پخت لوبیا قصری، مهارت تهیه و پخت تامژین، مهارت تهیه و پخت غوره باغی، مهارت تهیه و پخت متجنه، مهارت تهیه و پخت قیصی و روین، مهارت تهیه و پخت خورشت هلوان، مهارت تهیه قاوت، مهارت تهیه و پخت نژی برنج، مهارت تهیه و پخت کفته گنوله یا گورا، مهارت تهیه و پخت خاو پیاز، مهارت تهیه و پخت قاورمه، مهارت تهیه و پخت بامیه گوشت، مهارت تهیه و پخت قپاله، مهارت تهیه و پخت کاشمه، مهارت تهیه و پخت کفته ساجی، مهارت تهیه و پخت آش خرگ سری، مهارت تهیه و پخت آش اُماج، مهارت تهیه و پخت آش قمری، مهارت تهیه و پخت کباب سنقری، مهارت تهیه و پخت نوخ آو، مهارت تهیه و پخت نوک آو، مهارت تهیه و پخت زوکره، مهارت تهیه و پخت چنگال، مهارت تهیه و پخت کولیچه نانی و مهارت تهیه و پخت کلانه به ثبت ملی رسید.
همچنین در این نشست سه خوراک شامل شیوه پخت غذای پلوپرشت، شیوه پخت نان چای و شیوه پخت غذای تشاوی از استان کردستان هم مورد داوری قرار گرفت که به تائید اعضای شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور برای ثبت ملی رسید.