شهرمن آنلاین- با حفظ سلامت زنان، نه تنها نیمی از جامعه در سلامت خواهند بود، بلکه با توجه به نقشی که آنان در حفظ سلامت اعضای خانواده دارند، می توانند در ارتقاء سلامت تمام افراد جامعه تأثیرگذار باشند.
 
 رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان این مطلب به تشریح راهکارهای ارتقاء سلامت زنان پرداخت و عنوان کرد: بهبود سبک زندگی زنان نیازمند مداخلات جدی همه دستگاه ها است و همه ساله پویش هفته ملی سلامت بانوان ایران از ۲۰ تا ۲۶ آبان با هدف حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص مهمترین اولویت های سلامت زنان در کشور برگزار می شود.
 
دکتر شکیبا افزود: شعار هفته  ملی سلامت بانوان، امسال تحت عنوان «بانوی سالم، خانواده سالم، جامعه سالم » است و به تاثیرگذاری مهم سلامت زنان در سلامت جامعه اشاره دارد.
وی یکی از اقدامات اساسی در ارتقاء سلامت زنان را اصلاح شیوه زندگی دانست و گفت: تغذیه سالم در مرحله نخست اهمیت قرار دارد که باید در این زمینه اطلاع رسانی و آگاه سازی زنان به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
 
دکتر شکیبا گفت: در تغذیه سالم، مصرف غذاهای فست فودی، گوشت قرمز، گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و چربی های اشباع شده مانند روغن نباتی جامد باید به طور جدی محدود شود.
 
وی افزود: در کنار محدودیت مصرف این مواد غذایی، باید مصرف انواع میوه و سبزیجات در برنامه غذایی زنان و افراد جامعه افزایش یابد به طوری که روزانه پنج واحد میوه و سبزی شامل دو واحد میوه و سه واحد سبزی مصرف شود.
 
دکتر شکیبا خاطرنشان کرد: مصرف میوه و سبزیجات به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پیشگیری از انواع سرطان ها داشته و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
 
وی افزود: همچنین فیبر موجود در میوه و سبزی موجب کاهش کلسترول خون شده و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی دارد.
 
دکتر شکیبا افزایش فعالیت بدنی را هم یکی دیگر از راهکارهای موثر در اصلاح شیوه زندگی زنان عنوان کرد و افزود: تحرک و فعالیت بدنی نقش موثری در ارتقاء سلامت افراد دارد.
 
وی افزود: در حال حاضر کم تحرکی یکی از عوامل خطر انواع بیماری های مزمن و نیز یکی از ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، سکته مغزی و دیابت به شمار می رود.
 
دکتر شکیبا گفت: تحقیقات نشان می دهد در صورت افزایش فعالیت بدنی می توان سالانه از چهار تا پنج میلیون مرگ در جهان جلوگیری کرد. بنابراین توصیه می شود بانوان حتما در هفته ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط مانند پیاده روی را در برنامه داشته باشند.
 
وی افزود: علاوه بر اینها توصیه می شود بانوان حتما غربالگری هایی مانند غربالگری سرطان پستان را انجام داده و هر چند وقت یکبار چکاپ کامل را برای اطلاع از وضعیت سلامت خود داشته باشند.