شهرمن آنلاین- همان گونه که پزشکی جدید خوددرمانی را منع می کند، در طب سنتی نیز این کار ممنوع است.
به گزارش خبرنگار شهرمن آنلاین، رییس اداره نظارت برفرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این مطلب گفت: افرادی که مایلند از طب سنتی بهره بگیرند بهتر است به متخصصان طب سنتی مراجعه کنند و از خود درمانی بپرهیزند.
پیشگیری مقدم بر درمان
دکتر کیومرث رحیمی با بیان اینکه در طب سنتی تغذیه باید بر اساس طبع و مزاج باشد، افزود: توصیه های طب سنتی در مورد تغذیه در امر پیشگیری ابتلا به بیماری مفید است.
وی با اشاره به تاریخچه دانشکده طب سنتی در ایران اظهار کرد: دانشکده طب سنتی برای اولین بار در ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 افتتاح شد و بعد از آن ۸ دانشکده طب سنتی ایرانی در کشور شروع به فعالیت کرده اند.
رییس اداره نظارت برفرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو گفت: سلامتکده های طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با دیدگاه «حفظ سلامتی مقدم بر درمان» و «تمرکز بر اصلاح سبک زندگی و غذا درمانی» در کلینک بوستان و کلینیک شهید دکتر فتاحی آماده ارائه خدمات طب سنتی به مردم عزیز استان هستند.
دکتر کیومرث رحیمی بیان کرد: طب سنتی شامل جنبههای پزشکی در دانش سنتی است که در جوامع گوناگون و در نسلهای مختلف پیش از دوران پزشکی مدرن شکل گرفتهاست.
مزیت دانشگاهی شدن طب سنتی
وی تصریح کرد: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO)، طب سنتی «مجموعهای است از دانستهها، مهارتها و اعمال که بر پایهٔ نظریهها، باورها و تجربههای بومی فرهنگهای مختلف است، خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماریهای جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار میگرفتند».
رحیمی با اشاره به اینکه در سال های اخیر، دانشجویان و پزشکان زیادی در رشته طب سنتی تحصیل کرده اند و یا در حال تحصیل هستند، گفت: دانشگاهی شدن طب سنتی باعث شده است آموزه های طب سنتی در معرض یافته های جدید علمی قرار بگیرد و به روز شود و همچنین باعث تولید انواع داروهای گیاهی در قالب صنعتی شده که هم به سلامتی جامعه و هم به اشتغالزایی کمک می کند.
وی تأکید کرد: خرید و استفاده از کالای سلامت محور ایرانی دارای مجوز بهداشتی علاوه بر اطمینان از سلامت کالا، باعث رونق اقتصادی و رونق اشتغال در کشور می شود.