شهرمن آنلاین- سقوط از بلندی، تصادفات رانندگی، سوختگی ها، زخم ها و جراحات از مهمترین دلایل مرگ و میر و معلولیت کودکان دانش آموز هستند.

به گزارش خبرنگار شهرمن آنلاین، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: دلیل بسیاری از حوادث شناخته شده است و می توان با اقدامات احتیاطی و رعایت اصول پیشگیری و مهمتر از همه آموزش دانش آموزان از میزان این حوادث کم کرد.

دکتر ابراهیم شکیبا مهمترین دلایل مرگ و میر و معلولیت کودکان را در سنین مدرسه، سوانح و حوادثی دانست که در منزل،  مدرسه و مسیر خانه تا مدرسه رخ می دهد.

وی افزود: شایعترین این حوادث سقوط از بلندی، تصادفات رانندگی، سوختگی ها، زخم ها و جراحات و ...هستند.

دکتر شکیبا به والدین و مسئولان و کارکنان مدارس برای پیشگیری از سوانح و حوادث، توصیه کرد: نحوه صحیح عبور از عرض خیابان را به دانش آموز آموزش دهید و به آنها بیاموزید هنگام عبور از عرض خیابان از روی خط کشی عابر پیاده و هنگامی که چراغ راهنما قرمز است با احتیاط عبور کنند.همچنین والدین و کارکنان مدرسه در هنگام عبور کودکان از جاده یا خیابان از آنها مراقبت نمایند و محل سوار شدن دانش آموز به اتوبوس مدرسه از لحاظ ترافیکی ایمن باشد تا دانش آموزان هنگام سوار شدن یا پیاده شدن از خطرات احتمالی مصون باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تأکید کرد: برای سرویس  مدارس از رانندگان مطمئن استفاده کنید، ضروری است راننده سرویس، دانش آموزان را مقابل درب منزل سوار و پیاده نماید و از رسیدن آنان به منزل و مدرسه اطمینان یابد، همچنین به دانش آموزان آموزش دهید که که داخل سرویس از در دست داشتن خودکار و اشیاء نوک تیز خودداری کنند.

 دکتر شکیبا افزود: دانش آموزان را نسبت به خطر رفتارهایی مانند تنه زدن و هل دادن دیگران در هنگام بالا رفتن از پله، بازی و ... آگاه نمایید و به کودکان بگویید از بازی کردن در کنار پرتگاه ها، جاده ها و خیابان های پر رفت و آمد، باتلاقها، چاه ها و ساختمان های مخروبه خودداری کنند، از پرتاپ اشیاء نوک تیز مانند خودکار، مداد و ... به سوی یکدیگر پرهیز کنند و در فصول سرد در مناطقی  که امکان لیز خوردن روی برف و یخ وجود دارد احتیاط کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مسئولان مدارس در رابطه با ایمن سازی محیط آموزشی دانش آموزان گفت: حیاط مدرسه و زمین بازی دانش آموزان را از وجود اشیای تیز و خطرناک پاک کنید، میخ های میز و نمیکت و چوب های تیزی که ممکن است موجب بروز حوادث شوند را تعمیر نمایید، سیم کشی ‌مدرسه به وسیله یک متخصص بررسی و هرگونه مشکل آن را برطرف کنید و نصب سیم کشی‌های موقت در محوطه باز مدرسه، روی شاخه درختان و دیوارها را ممنوع کنید.

دکتر شکیبا متذکر شد: تاسیسات برقی مدرسه می‌بایست در جعبه ایمن و محفوظ نصب و درب آن قفل شود تا از دست بچه‌های کنجکاو درامان باشد و روی جعبه علامت خطر و عبارت «دست نزنید» نوشته شود، سیستم های گرمایش و سرمایش مدرسه بایستی ایمن باشند و مرتب بازدید شوند و اگر وسیله گرمایشی کلاس بخاری است در محل مناسب به دور از تماس با دانش آموزان قرار گیرد.

وی افزود: اگر بخاری نفتی یا گازی است حتماً باید دودکش داشته باشد و شعله آن آبی بسوزد، راه پله های مدرسه بایستی دارای حفاظ و نرده باشند و راه‌های دستیابی به پشت بام  مدرسه می‌بایست تحت کنترل باشند و قفل شوند

قرار دادن جعبه کمک های اولیه و کپسول آتشنشانی در مدارس و در اختیار گذاشتن لیست شماره تلفن‌های اضطراری (آتش‌نشانی، بیمارستان‌ها، اورژانس و پلیس و ...) به دانش آموزان و آموزش نحوه ارتباط  با آنها، از دیگر توصیه های دکتر شکیبا برای پیشگیری از سوانح و حوادث و آسیب دیدن دانش آموزان بود.